10 otázek, na které byste se měli ptát svého vinaře

Ve Veltlinu mě naučili pít vína. Jsou přírodní, bez síry a prostě dobrá. Z poslední degustace jsem si odnesl odkaz na “10 otázek, na které byste se měli ptát svého vinaře”. Mám dobré otázky rád. A úplně nejraději mám otázky, na které neexistují správné odpovědi.

Ve vinohradu:
Ptejte se na herbicidy. Ať je odpověď jakákoliv, tak další otázka musí být “a proč?”
Kolik dělá vinař postřiků a kolik dělají postřiků jeho sousedé…a opět…a proč?
Co si myslí o systémových prostředcích, zda jsou lepší než základní měď a síra…a proč?

Ve sklepě:
Zda používá filtr a jak silný…a proč.
Zda zakváší šlechtěnou kulturou kvasinek…a proč.
Jak dlouho je víno na kvasnicích…a proč.
Zda reguluje teplotu při kvašení …a proč.
Jak dlouho víno v lahví vydrží? Na jakoukoliv odpověď pak následuje pozor změna, místo “a proč” má přijít otázka, zda tomu odpovídá použitý korek.

A otázka pro naštvaní?
Kolik peněz už vaše vinařství dostalo ve formě různých dotací, tedy z mých peněz? ;)

sauce – diskuze

Twitter
LINKEDIN