10 otázek, na které byste se měli ptát svého vinaře

Ve Veltlinu mě naučili pít vína. Jsou přírodní, bez síry a prostě dobrá. Z poslední degustace jsem si odnesl odkaz na "10 otázek, na které byste se měli ptát svého vinaře". Mám dobré otázky rád. A úplně nejraději mám otázky, na které neexistují správné odpovědi. Ve vinohradu: Ptejte se na herbicidy. Ať je odpověď jakákoliv, tak další otázka musí být "a proč?" Kolik dělá vinař postřiků a kolik dělají postřiků jeho sousedé...a opět...a proč? Co si myslí o systémových prostředcích, zda jsou lepší než základní měď a síra...a proč? Ve sklepě: Zda používá filtr a jak silný...a proč. Zda zakváší šlechtěnou kulturou kvasinek...a proč. Jak dlouho je víno na kvasnicích...a proč. Zda reguluje teplotu při kvašení ...a proč. Jak dlouho víno v lahví vydrží? Na jakoukoliv odpověď pak následuje pozor změna, místo "a proč" má přijít otázka, zda tomu odpovídá použitý korek. A otázka pro naštvaní? Kolik peněz už vaše vinařství dostalo ve formě různých dotací, tedy z mých peněz? ;) sauce - diskuze