19. července 2012
Ve
Veltlinu mě naučili pít vína. Jsou přírodní, bez síry a prostě dobrá. Z poslední degustace jsem si odnesl odkaz na "10 otázek, na které byste se měli ptát svého vinaře". Mám dobré otázky rád. A úplně nejraději mám otázky, na které neexistují správné odpovědi.
Ve vinohradu:
Ptejte se na herbicidy. Ať je odpověď jakákoliv, tak další otázka musí být "a proč?"
Kolik dělá vinař postřiků a kolik dělají postřiků jeho sousedé...a opět...a proč?
Co si myslí o systémových prostředcích, zda jsou lepší než základní měď a síra...a proč?
Ve sklepě:
Zda používá filtr a jak silný...a proč.
Zda zakváší šlechtěnou kulturou kvasinek...a proč.
Jak dlouho je víno na kvasnicích...a proč.
Zda reguluje teplotu při kvašení ...a proč.
Jak dlouho víno v lahví vydrží? Na jakoukoliv odpověď pak následuje pozor změna, místo "a proč" má přijít otázka, zda tomu odpovídá použitý korek.
A otázka pro naštvaní?
Kolik peněz už vaše vinařství dostalo ve formě různých dotací, tedy z mých peněz? ;)
sauce - diskuze